16. “MEMORIJAL BRANKA BOŠNJAKA”

30. 12. 2011. by: admin

Dana 26. studenog 2011. godine, u Samoboru, je održan “16. Memorijal Branka Bošnjaka”, u organizaciji Kyokushin karate kluba “Mladost” iz Samobora i “Udruge veterana SJP Alfa”. Ove godine memorijal se održavao u O.Š. “Bogumil Toni”. Memorijal se održava svake godine u spomen na Branka Bošnjaka, poginulog pripadnika SJP “Alfa”, te dugogodišnjeg člana Kyokunshikai karate kluba. Na ovogodišnjem memorijalnom natjecanju nastupilo je sedamdesetak natjecatelja iz Grčke, Mađarske, Rumunjske, Bugarske, Švicarske i Hrvatske.

Memorijal je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova; Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti; Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa uprave za šport; Grada Samobora i Samoborskog športskog saveza.

Memorijal je i ovoga puta organiziran na visokom nivou. I ovoga puta kao i svih godina do sada, Klub ratničkih vještina “Bujinkan Seishin Dojo” Zagreb, izveo je demonstraciju ratničke vještine Ninjutsu. Klub “Bujinkan Seishin Dojo” Zagreb i Kyokunshikai Klub “Samobor” imaju dugogodišnju dobru suradnju. Tim više su povezani jer je Branko Bošnjak bio prijatelj i ratni zapovjednik Shihana Deana Rostohara u Domovinskom ratu.

Demonstraciju Ninjutsua su pripremili i izveli učenici BSD Zagreb: Davor Gašparović 10. Dan Kugyo Menkyo, Goran Malić 4. Dan, Igor Jašarević 2. Dan, Roko Nikolić 2. Dan, Hana Demoli 2. Dan i Maja Bartolić 1. Dan.

U pomoćnoj dvorani bila je postavljena izložba “Udruge veterana SJP Alfa” kojom su obilježavali 20. godina svojeg osnutka. Na izložbi su se mogle vidjeti fotografije članova postrojbe, kao i onih koji su život izgubili u obrani suvereniteta RH.

Nakon natjecanja, svi sudionici su se nastavili družiti na tradicionalnom domjenku “sayonara party”.

Dojam natjecatelja i gostiju za organizaciju bio je odličan, pa je organizator primio mnoge pohvale.

Srdačno zahvaljujemo KK “Samobor” i gospodinu Milanu Garašiću, te drugim dragim prijateljima iz KK “Samobor” i UVSJP “Alfa” na prijateljstvu i suradnji.

Video isječak sa demonstracije možete pogledati na Demo BSD Zagreb.
 

Filed under: Novosti