BSD DEMO TEAM “MEMORIAL B. BOŠNJAKA”

17. 11. 2012. by: admin

Dana 10. studenog 2012. godine, u Samoboru, je održan “17. Memorijal Branka Bošnjaka”, u organizaciji Kyokushin karate kluba “Mladost” iz Samobora i “Udruge veterana SJP Alfa”. I ove godine memorijal se održavao u O.Š. “Bogumil Toni”. Memorijal se održava svake godine u spomen na Branka Bošnjaka, poginulog pripadnika SJP “Alfa”, te dugogodišnjeg člana Kyokunshikai karate kluba. Na ovogodišnjem memorijalnom natjecanju nastupilo je pedesetak natjecatelja devet država: Švedske, Litve, Mađarske, Bugarske, Rumunjske, Francuske, Grčke, Poljske i naravno Hrvatske.

Memorijal je i ovog puta održan pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova; Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti; Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa uprave za šport; Grada Samobora i Samoborskog športskog saveza.

Memorijal je organiziran na visokom nivou kao i svih godina do sada. Tako je i ovoga puta kao i svih godina do sada, Klub ratničkih vještina “Bujinkan Seishin Dojo” Zagreb, izveo je demonstraciju ratničke vještine Ninjutsu.

Klub “Bujinkan Seishin Dojo” Zagreb i Kyokunshikai Klub “Samobor” imaju dugogodišnju dobru suradnju. Tim više su povezani jer je Branko Bošnjak bio prijatelj i ratni zapovjednik Shihana Deana Rostohara u Domovinskom ratu.

Demonstraciju Bujinkan Ninjutsua su pripremili i izveli učenici BSD Zagreb: Davor Gašparović 10. Dan Kugyo Menkyo, Igor Jašarević 4. Dan, Roko Nikolić 3. Dan, Hana Demoli 3. Dan; Marin Jovanović 3. Kyu i Nagy Igor 5. Kyu, kojima ovom prilikom zahvaljujemo na njihovom trudu i radu.

U ime Kluba BSD Zagreb, Dean Rostohar je primio i ove godine priznanje, plaketu za doprinos ovoj manifestaciji.

U pomoćnoj dvorani bila je postavljena izložba Kyokunshikai Kluba kojom su obilježavali 40. godina svojeg osnutka, postojanja i rada. Na izložbi su se mogle vidjeti fotografije koje su napravljene na raznim događanjima u tih 40. Godina.

Srdačno zahvaljujemo KK “Samobor” gospodinu Milanu Garašiću organizatoru ove manifestacije, te novoj Predsjednici Kluba Ljiljani Šurbek Bošnjak, kojoj ovoj prilikom čestitamo na izabranoj časti. Također zahvaljujemo drugim dragim prijateljima iz KK “Samobor” i UVSJP “Alfa” na prijateljstvu i suradnji.

Filed under: Novosti