BUJINKAN HOMBU DOJO

Bujinden Dojo je otvoren 9-tog dana, 9-tog mjeseca, 9-te godine Heisei Imperial ere (1997. godine) a nalazi se u gradiću Noda shi. Bujinden u prijevodu znači “Palača ratničkih Bogova”. Na otvaranju Bujindena Soke Hatsumi je izjavio da je sretan što članovi Bujinkana iz cijelog svijeta imaju konačno svoj prostor, koji će postati srce cijelog Bujinkana. Ispred ulaza nalazi se drvena tabla sa natpisom Bujinden, koja označava da je to glavni Dojo svih Bujinkan Dojo-a.

Bujinden Dojo je opremljen na tradicionalan način. U Bujindenu se nalazi pet Kamiza (tradicionalnih oltara), koji predstavljaju 9 škola Bujinkana. Postoji jedan veliki središnji oltar, koji predstavlja Togakure ryu, Gyokko ryu,Takagi Yoshin ryu, Kukishinden ryu i Shinden Fudo ryu škole, te četiri mala oltara koji svaki zasebno predstavljaju Kumogakure ryu, Koto ryu, Gyokushin ryu i Gikan ryu škole. Svaka od škola ima po dvije svijeće, te se prije svakog treninga pali svih 18 svijeća). Lijevo i desno se nalaze slike od Soke Hatsumia, te kanji koji označava Nebo.

U Dojo-u se nalaze i 3 Nafude (drveni okvir sa pločicama imena) na kojoj su svi najbolji učenici Soke Hatsumia iz cijelog svijeta.

Unutrašnjost Bujinden Dojo-a sadrži zidove od tvrdog drveta, toalet, malu svlačionu i dvoranu za trening od 48 tatamia (japanci mjere unutrašnjost u tatamijima/strunjačama 2m x 1m). Tu se također nalazi i mala čajna kuhinja, u kojoj se u pauzi treninga kuha čaj za učesnike treninga, koji piju zajedno sa Soke-om.

Ispod Kamize i uokolo se nalaze zidna postolja sa mnogim tradicionalnim oružjem Ninja ratnika za vježbanje, a duž zidova se nalaze mnoge slike, priznanja i pokloni, koje je Soke dobio iz cijelog svijeta, takodjer se nalaze i dva Samurajska oklopa, koje Hatsumi Soke koristi na svojim podučavanjima.

U Bujindenu, Soke Hatsumi često pridošlim učenicima crta i piše, te dijeli crteže i kaligrafijska mota, kao znak pažnje i dobrodošlice.

U Bujindenu se također mogu nabaviti brojevi najboljeg japanskog časopisa za borilačke vještine “Hiden Budo & Bujutsu”, a za kojeg piše Soke Hatsumi.

Osim Hatsumi Sokea u Bujinden Dojo-u također podučavaju i drugi Shihani kao što su Nagato Shihan, Noguchi Shihan, Seno Shihan,  Someya Shihan, Shiraishi Shihan,  i dr. (također je podučavao i pokojni Oguri Shihan).