ODRŽAN SEMINAR SHIHANA SVENERICA NA KRKU

30. 12. 2011. by: admin

U organizaciji Bujinkan Seishin Dojo Rijeka i Shidoshi Ho-a Roberta Hrastića, organiziran je Ninpo Seishin Kai seminar na Otoku Krku.

 Seminar se održavao od 24. do -26. lipnja 2011. u mjestu Čižići, na Otoku Krku. Seminar je bio dobro organiziran. Ovisno o željama, neki sudionici seminara bili su smješteni u kampu na igralištu gdje se održavao seminar, dok su drugi li smješteni u apartmanima.

 Seminar je vodio naš dragi učitelj i prijatelj, Shihan Sveneric Bogsäter, Kugyo Menkyo. Njemu je ovo četrnaesta godina da dolazi u Hrvatsku i održava seminare. Nakon niza seminara održanih u Zagrebu u organizaciji BSD Zagreb, te zatim u Pakracu u organizaciji BSD Pakrac, sada će se Svenericovi seminari organizirati u Rijeci, u organizaciji BSD Rijeka. Tako će Shihan Sveneric imati priliku upoznati ljepote cijele Hrvatske.

 Na ovom seminaru Shihan Sveneric je podučavao tehnike i principe Kihon Happoa, Ten Chi Jin ryaku no Maki i Sanshin no kate. Osvrnuo na to da je ove godine tema Bujinkana Kihon i istaknuo kako je Kihon vrlo važan za shvaćanje Ninjutsua. Napomenuo je da mnogi zapostavljaju Kihon i da zbog toga nastaje jako puno grešaka u shvaćanju i napredovanju tih učenika. Veliku pažnju posvetio je Kudenu i Kudensho, odnosno oralnom prenošenju znanja, kako bi učenici što bolje razumjeli filozofiju koja je važna za shvaćanje ove vještine.

Usprkos jakom suncu i vrućini, svi sudionici seminara dali su najbolje od sebe da bi pravilno vježbali i učili ovu vještinu onako kako treba.

Organizator se pobrinuo da dragi gost vidi i ljepote ovog dijela Hrvatske. Tako je organizirano razgledavanje otoka Krka cestom i vodenim putem. Organizatori su iznajmili čamac kako bi Sveneric Shihanu pokazali hrvatsku obalu. Usprkos vjetru i valovima, ovaj izlet je bio zabavan i zanimljiv.

Shihanu Svenericu također je prezentirana i hrvatska kuhinja. Tako je mogao uživati i u specijalitetima ovog podneblja.

Seminaru je prisustvovalo pedesetak sudionika iz Mađarske, Srbije i svih BSD Dojo-a Hrvatske. Svi sudionici su bili vrlo zadovoljni seminarom. Također, na seminaru je bilo jako puno zabave, ugodnog druženja, veselja i smijeha.

Zahvaljujemo organizatorima: Robertu Hrastiću, Olegu i drugim učenicima BSD Rijeka, koji su se potrudili odlično organizirati ovaj seminar. Vidimo se dogodine!

Filed under: Seminari