ODRŽAN SHIHAN SEMINAR U PRAGU

02. 04. 2012. by: admin

U periodu od 17. – 18.03.2012. godine u Pragu (Republika Češka) održan je Bujinkan seminar kojeg su vodili Sveneric Bogsäter Shihan i Mariette van der Vliet Shihan, oboje nositelji 15. DAN stupnja u Bujinkan Ninjutsu-u.

Na seminaru je bilo prisutno oko 50 učesnika iz Njemačke, Češke, Italije, Finske i Hrvatske. Seminaru su prisustvovali učenici iz BSD Hrvatske: Shihan Davor Gašparović, Sensei Goran Malić, Sempai Mihael Keškić, te Seito Vedran Peharc i Jasna Rodić.

 S obzirom da je tema seminara bila „Karada no Bugei“ (osnova, srž, struktura borilačkih vještina), Shihan-i su veliku pažnju posvetili osnovama Bujinkan Ninjutsu-a kao vrlo važnom segmentu za kvalitetno i svrsishodno učenje i razumijevanje ove vještine neizostavnog za svakog ozbiljnog praktičara Ninjutsu-a.

Shihan-i su kroz dva dana cjelodnevnih treninga polaznike podučavali i u detalje objašnjavali principe Sanshin no kate i Kihon Happo-a koje su zatim povezivali sa nekim dijelovima Ken jutsu-a i Yari jutsu-a, a sve kako bi polaznici što bolje razumjeli važnost dobrog shvaćanja i pravilnog izvođenja/prakticiranja/primjenjivanja principa bez kojih daljnji razvoj i napredak u Bujinkan Ninjutsu-u nije moguć.

Ne treba napominjati da je bilo užitak učiti od ovakvih vrhunskih učitelja i praktičara ove ratničke vještine jer su, kao i uvijek, dali sve od sebe da na najjednostavniji i najpraktičniji način objasne i pokažu ono što nije tako jednostavno za pokazati i objasniti, a to je samu srž Budo-a.

Shihani su bili oduševljeni načinom rada, vještinom i shvačanjem hrvatskog tima. Što ne čudi jer učenici BSD Hrvatske uče, vježbaju i rade vrlo ozbiljno.

Kao i do sada, organizatori su i ovaj put posao odradili vrhunski na oduševljenje svih prisutnih uz dogovor da se svi nađemo na istom mjestu i slijedeće godine.

Slijedeći seminar Shihana Sveneric Bogsatera biti će održan u Lipnju u Hrvatskoj.

 

Filed under: Novosti,Seminari