ODRŽAN SHIHAN SVENERIC SEMINAR NA KRKU

25. 06. 2012. by: admin

U organizaciji BSD Rijeka i BSD Hrvatska, te Shidoshi Ho Robert Hrastića, održan je seminar Ninpo Seishin Kai 2012. Seminar je vodio naš dragi i veliki prijatelj i možemo reći učitelj, eminentni stručnjak i učitelj Bujinkan Budo Ninpo Taijutsua/Ninjutsua, Shihan Sveneric Bogsäter.

Shihanu Sveneric Bogsäteru ovo je 15. Godina kako dolazi u Hrvatsku i održava seminare. 

Seminar se održavao 23–24 lipnja 2012. na Otoku Krku u mjestu Čižići. To je druga godina kako se seminar sa Shihan Svenericom održava na Otoku Krku. Seminar je bio kamp tipa, pa su sudionici seminara većinom spavali pod šatorima. Seminar se održavao na nogometnom igralištu na samom ulazu u mjesto Čižiće uz more. 

Na seminaru je prisustvovalo preko pedeset sudionika iz Mađarske, Austrije, Slovačke, Srbije, Japana i svih Bujinkan Seishin Dojoa Hrvatske. 

Tema seminara je bila Ken jutsu, Taijutsu i Shinken Gata. Shihan Sveneric je dosta pažnje posvećivao principima i osjećaju kod izvođenja tehnika. Prvi dan seminara Shihan Sveneric je pažnju posvetio principima i osnovama Kenjutsua i Taijutsua. Shihan je često navodio kako je vrlo važna osnova i razumijevanje osnove, kako bi se svatila cijelokupna borba. Drugi dan seminara Shihan Sveneric je principe i osnovu koju je podučavao prvi dan, podučavao i prikazivao kroz razne borbene tehnike. Tako su sudionici seminara mogli bolje spoznati principe i zaći u dubinu tehnike i shvaćanja borbe. 

Seminar su pratile velike vrućine, no sudionici su nakon treninga hladili kupanjem u moru. Osim u učenju i treningu, seminar je prošao i uz zabavu, druženje, kupanje i veselje. U subotu je organizator organizirao večeru u Restaurantu za sve sudionike seminara, na kojoj se zabavljalo do kasno u noć. 

Na seminaru je napravljeno testiranje za Sakki test, koji su izvodili Shihani Dean Rostohar i Shihan Sveneric Bogsäter. Obojica Shihana već dugi niz godina izvode Sakki test, a Soke Hatsumi je samo određenima dozvolio da izvode Sakki test izvan Japana (Nažalost neki si sami uzimaju to pravo, ne poštujući na taj način niti Soke-a, niti Bujinkan!). Shihan Dean Rostohar je do sada izvodio 30tak Sakki testova na zahtjev Soke Hatsumia.

Tako su na test nakon dugog niza godina treninga, učenja i usavršavanja na zahtjev njihovog učitelja izašli učenici BSD Zagreb Goran Malić i Nikola Palić, koji su uspješno položili test i dobili zvanje 5. Dan. Tako se broj istinskih Shidoshi-a u Hrvatskoj popeo na pet. Goran Malić i Nikola Palić su iz Japana dobili dopuštenje da izađu na test.
Goran Malić vježba više od 12 godina u BSD Zagreb, prisustvovao je na 100-tinjak seminara u HR i inozemstvu kod raznih učitelja, sudjelovao je na 12 demonstracija ove vještine. Za svoj rad dobio je niz plaketa, pohvala i priznanja od svojih učitelja.
Nikola Palić vježba također 12 godina u BSD Zagreb, prisustvovao je na 30-tak seminara u HR kod raznih učitelja, bio je dva puta u Japanu na usavršavanju kod Soke Hatsumia i japanskih učitelja, te je sudjelovao  na 10 demonstracija ove vještine. Za svoj rad dobio je niz plaketa, pohvala i priznanja od svojih učitelja.
Ponosimo se našim učenicima i nadamo se da će i dalje nastaviti na svom putu.

Svi sudionici seminara bili su vrlo zadovoljni seminarom, naučenim, te druženjem između svih sudionika seminara. 

Sa veseljem objavljujemo da ćemo iduće godine imati čak dva puta mogućnost vježbati sa Shihanom Svenericom u Hrvatskoj. Jednom u Zagrebu u drugom mjesecu na seminaru, te drugi puta ponovo na otoku Krku. 

Zahvaljujemo organizatoru, te svim sudionicima seminara na druženju i prijateljstvu. Do slijedeće godine.

 

 

Filed under: Novosti,Seminari