SHIHAN ALEX ESTEVE SEMINAR U ZAGREBU

03. 01. 2012. by: admin

Na poziv svog prijatelja Shihan Dean Rostohara, Shihan Alex Esteve 15. Dan Kugyo Menkyo iz Španjolske održat će seminar u Zagrebu. Seminar će se održavati 25 i 26.02.2012. Shihan Alex Esteve je vrlo cijenjen učitelj u Bujinkanu. Pozivamo sve zainteresirane učenike Bujinkana da se pridruže ovom seminaru.

Alex Esteve Calero iz Španjolske je Shihan 15. Dan Kugyo Menkyo. Borilačkim vještinama bavi se više od 30 godina. Počeo je vježbati Judo s 4 godine. Na Judo natjecanjima je postigao odlične rezultate, pa je zato već u dobi od 14 godina počeo podučavati Judo u Sportskom Centru Barcelona. No, također je istovremeno vježbao Jujutsu, Kenjutsu i boks. Uskoro je saznao za Bujinkan Dojo i sa 15 godina se totalno posvetio Bujinkan Budou.

Proučavajući Bujinkan Budo putovao je ne samo po Španjolskoj nego i po cijeloj Europi. Sudjelovao je na Tai Kai manifestacijama i učio od mnogih učitelja. Tako je upoznao mnoge učitelje Bujinkana, s kojima se tijekom vremena i sprijateljio. Soke Hatsumia upoznao je 1989. na Tai Kai-u. Zadnjih osamnaest godina Alex redovito ide u Japan na usavršavanje, čak i po tri puta godišnje. U Japanu uči od Soke Hatsumia i renomiranih japanskih Shihana.

Poseban odnos Alex ima sa Someya Shihanom, koji ga na Soke-ov zahtjev podučava. S njime vježba i uči Kenjutsu. Od 2000. od Someya Shihana, koji ima Menkyo Kaiden, Alex uči Batto Jutsu, Tameshi Kiri i sve drugo što je vezano za japanski mač katanu.

U suradnji sa Hatsumi Sokeom Shihan Alex je napisao i objavio dvije knjige: “Bujinkan Budo Taijutsu – Exploring the essence of the Martial Arts” i “AIPS System – Comprehensive Self Protection for Health Care Workers”. Za trud, znanje i promoviranje ove vještine dobio je dvije medalje “Zlatnog Zmaja Bujinkana”.

Alex Esteve je tijekom služenja u vojnoj policiji bio instruktor samoobrane. Također je instruktor američke FBI i pohađao je njihovo školovanje u Kaliforniji. Redovno održava i vodi seminare i tečajeve za policiju, vojsku i zaštitare.

Svoje podučavanje Shihan Alex Esteve dijeli na dva ‘smjera’. Prvi čine filozofija, psihologija i osjećaj borbe. Drugi je temeljen na tehnikama Kihona, kroz razne tehnike Bujinkan Ryu Ha.

Pozivamo Vas da se što prije prijavite za ovaj izuzetno kvalitetan seminar, koji Vam pruža priliku za učenje od različitih Shihana!

Prijavnica za seminar

Filed under: Novosti