SHIHAN ESTEVE U BSD ZAGREB

30. 12. 2011. by: admin

Na poziv Shihana Deana Rostohara, u Hrvatskoj je boravio Alex Esteve Shihan 15. Dan. Shihan Esteve Shibu Cho je u Bujinkan Koryu Dojo-u Španjolska. Shihan Alex Esteve došao je u Hrvatsku na poziv svog prijatelja, kako bi održao Taktičko Borbeni seminar sa Specwogom. Tom prilikom održao je jedan trening u BSD Zagreb.

Shihani Rostohar i Esteve znaju se već dugi niz godina kroz vježbanje i učenje u Japanu. Na poziv Shihana Alex Esteve-a, Shihan Rostohar održao je i par seminara u Španjolskoj. U pratnji i na treningu Shihana Alex Estevea, bili su Eduardo de Cobos i Manuel Jubero Carmona (pogledati Specwog stranicu).

Shihan Alex Esteve vježba Bujinkan Ninjutsu već 24 godine i za to vrijeme mnogo puta je bio u Japanu učeći od Hatsumi Soke-a, ali i ostalih Shihana. Veliki dio svog učenja Shihan Esteve uči od Shihana Someya Ken’Ichia.

Shihan Esteve je također i autor jedne od najboljih knjiga u Bujinkanu, “Bujinkan Budo Taijutsu – Exploring the essence of the Martial Arts”, za koju je dobio od Soke Hatsumia “Medalju Zlatnog zmaja”. Shihan Alex Esteve je u Bujinkanu cijenjen zbog svog znanja i vještine.

U petak 11 Studenog 2011. na redovnog treningu BSD Zagreb, Shihan Alex Esteve je bio gost, te je na zahtjev Shihana Rostohara podučavao na treningu. Shihan Alex je podučavao nekoliko tehnika kroz principe i kyu sho. Veliku pažnju je obratio na Kuden. Također se osvrnuo na temu godine objašnjavajući svoje iskustvo iz nedavnog boravka u Japanu.

Učenicu BSD Zagreb, bili su vrlo zadovoljni prikazanim, te su izrazili veselje dolaskom Shihana Estevea. To je bila prilika da učenici vide kako rade i drugi Shihani. Nažalost na treningu nisu prisustvovali svi učenici BSD.

Također se razgovaralo i o pozivu da Shihan Alex Esteve održi slijedeće godine seminar u Hrvatskoj.

Filed under: Novosti