SHIHAN ROSTOHAR ODRŽAO SEMINAR U UKRAJINI 2012

20. 06. 2012. by: admin

U organizaciji Bujinkan Ukraijina Dojo, na poziv Shidoshi Valerii Momota iz Ukrajine, Shihan Dean Rostohar – Shinryu održao je dvodnevni seminar Bujinkan Ninpo Budo Taijutsua/Ninjutsua. Seminar je organizirao Shidoshi Ho Alexander Mavrin.

Seminar se održavao 16. i 17.lipnja 2012. u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine. Ovo je četvrti put da je Shihan Rostohar održao seminar u ovom gradu, pa je ovaj seminar već postao tradicionalan. Seminaru je prisustvovalo 50-tak sudionika iz cijele Ukrajine, Rusije, Bjelorusije, Kazahstana i Francuske.

Shihan Dean Rostohar je na seminaru podučavao Biken Jutsu, Iai jutsu i Shindenfudo Ryu Ken Jutsu. Također je, kroz tehnike borbe s katanom, podučavao filozofiju, principe i psihologiju borbe.

Svi sudionici seminara bili su jako zadovoljni. Trudili su se shvatiti i naučiti što više, i što bolje uvježbati sve što im je bilo pokazano. Organizator se opet potrudio jako dobro organizirati seminar, pa je, baš kao i tijekom prethodnih seminara, sve proteklo u najboljem redu. Na kraju seminara svi su sudionici izrazili želju za ponovnim dolaskom Shihana Rostohara u Ukrajinu.

Shihan Rostohar na seminarima vrlo rijetko dodjeljuje zvanja. Dodjeljuje ih samo svojim učenicima i onima koji su svojim znanjem, vještinom, trudom, radom i iskustvom pokazali da ih zaslužuju. Shihan Rostohar stoji iza svakog zvanja koje dodjeljuje, zato ih dodjeljuje rijetko i samo onim ljudima koji ih uistinu zaslužuju. Shihanu Rostoharu je vrlo važno dobro upoznati ljude koje podučava i koji kod njega vježbaju godinama. Osim znanja i vještine, te osobe se moraju dokazati i svojim integritetom i ljudskošću. Shihan Rostohar tako testira osobe koje kod njega uče i vježbaju. Tako je Shihan Rostohar na ovom seminaru dodijelio 7. Dan Shidoshi Valerii Momotu za znanje, vještinu, trud i rad. Prema njegovim riječima, Soke Hatsumi je vrlo zadovoljan što učenici Bujinkana u Ukrajini vježbaju i uče kod Shihana Rostohara, te na taj način proširuju vlastita znanja i vještine.
Tijekom posljednjih godina pokazalo se da praktičari Bujinkana (i šire) jako cijene iskustvo, znanje, vještinu i podučavanje Shihana Rostohara. Zato na njegove seminare dolazi mnogo zainteresiranih sudionika koji žele usavršavati i proširivati vlastita znanja i vještine. Shihan Rostohar je na ovom seminaru pozvan da naredne godine održi seminar i u Kazahstanu.

Shihan Rostohar zahvaljuje svima koji su seminar organizirali i svima koji su sudjelovali. Hvala na trudu, radu i usavršavanju! Također hvala na iskazanoj gostoljubivosti i prijateljstvu.

Filed under: Novosti,Seminari