SHIHAN ROSTOHAR PONOVO U JAPAN

30. 12. 2011. by: admin

Kao i prethodnih godina, učitelji Bujinkan Seishin Dojoa Hrvatska posjetit će Japan radi usavršavanja ratničke vještine Ninpo Budo Taijutsu/Ninjutsu. U Japan će ovaj put Shihan Dean Rostohar otputovati u mjesecu rujnu, a s njim će ići Shidoshi Mario Jagić.

Dugi niz godina Shihan Dean Rostohar i učenici Bujinkan Hrvatske odlaze na usavršavanje u Japan, kako bi što bolje naučili ratničku vještinu Ninjutsu i da bi ju što bolje mogli prenositi istinskim učenicima Bujinkana u Hrvatskoj.

Sa Shihanom Rostoharom, kojem je ovo sedamnaesta godina kako odlazi na usavršavanje u Japan, ovog puta ide samo Shidoshi Mario Jagić. Njemu će ovo biti četvrti boravak u Japanu.

Ove godine je na usavršavanje u Japan trebalo ići čak 14 učenika BSD Croatia. Trebali su putovati u mjesecu travnju. Već su bili kupili karte i sve organizirali, no, nažalost, zbog nesreće u Fukushimi, put u Japan je morao biti odgođen.

Kao i dosad, Shihan Rostohar i Shidoshi Jagić trudit će se tijekom boravka u Japanu što više naučiti kroz naporne treninge, vježbajući i po tri puta dnevno kod različitih učitelja.

U Japanu će učiti od Soke Hatsumia, te od drugih vrhunskih Japanskih Shihana (Nagatoa, Shiraishia, Noguchia, Someye i Nagasea). Također će imati i sastanak i sa Soke Hatsumiem, posvećen daljnjim smjernicama, jer Soke Hatsumi priprema velike promjene u Bujinkanu.

Filed under: Novosti